Fõ tartalom

Az óvodába való beíratkozás feltételei

A nagyudvarnoki ,,Mesevilág“ Magyar Tannyelvű Óvoda igazgatósága értesíti a Tisztelt Szülőket, hogy az óvodába való beíratás a 2020/2021 -es tanévre , 2020 április 30 – 2020 május 31 -ig tart.

A beiratkozás a gyermekek személyes jelenléte nélkül zajlik, ajánlott az elektronikus kommunikáció, amennyiben a műszaki feltételek adottak, illetve egyéb módon, az adott óvoda rendelkezésére álló helyiségeitől függően hangsúlyt fektetve a higieniai és járványügyi intézkedések betartására.

Amennyiben a hagyományos beiratkozást választják, akkor 2020 május 11-én és május 12 én  10.00 és 14,00 óra között várjuk Önöket az óvodában (a járványügyi intézkedések betartása mellett – maszk, kesztyű ). Ebben az esetben szíveskedjenek magukkal hozni gyermekük születési anyakönyvi kivonatát (rodný list), valamint a törvényes képviselő személyi igazolványát.

A gyermek beíratásához szükséges kérvényt és a beíratási feltételeket megtalálják a nagyudvarnoki község weboldalán ( www.velkedvorniky.sk),  (žiadosť o prijatie dieťaťa) címszó alatt ,vagy kérhetik  e-mailben a következő e-mail címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A kérelmeket a gyermek óvodába való felvételéről a köetkező módon lehet:

  • Ø postai úton, az óvoda postacímére lehet küldeni a törvényes képviselők által aláirt kérvényt: Materská škola s VJM, Hlavná 101/28 Veľké Dvorníky 929 01
  • Ø az óvoda postaládájába tenni személyesen

A gyermek törvényes képviselője az írásos kérvénnyel együtt rendszerint benyújtja a gyermek egészségi állapotáról szóló igazolást, melynek tartalmaznia kell az adatokat a kötelezó oltásokról és egyéb fontos tudnivalókat egyéb probléma esetén. A kialakult helyzetre való tekintettel az oktatásügyi minisztérium határozata alapján azonban az idei iskolai évben a kérelem benyújtásakor nem szükséges csatolni az igazolást a gyermek egészségügyi állapotáról. Amennyiben a felvételi határozat kiadásának időpontjáig a gyermek törvényes képviselői utólag nem mellékelik az egészségügyi igazolást, a gyermek csak az óvodai beszoktatási időszakára nyer felvételt.

A gyermek óvodába való felvételéről az óvodavezető dönt az 596/2003 -as törvény 13.bek. a) pont 5 § -sa alapján ( podľa §5 ods.13.písm. a) zákona 596/2003 Z .z. o štátnej správe v školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov) és a 306/2008 törvény nyilatkozata alapján. (Vyhláška MŠ SR  č.306/2008Z.z o MŠ)

Az  óvodába való felvételnél a hatályos jogszabályok értelmében előnyben részesül az a gyermek:

  • aki betöltötte az ötödik életévét
  • aki halasztást kapott a kötelező iskolalátogatás alól
  • aki ismételten halasztást kapott az iskolalátogatás alől

Az óvodába való felvétel további feltételei: A Pedagógiai Tanács javaslata alapján, az Iskolai rendtartással összhangban és a fenntartó  1/2015-ös számú általános rendelete  (VZN obce Veľké Dvorníky č. 1/2015) alapján az óvoda igazgatója a 306/2008 -as óvodákról szóló rendelet § 3 2 bekezdésének értelmében az óvodába való felvételkor előnyben részesíti azokat a gyermekeket:

  • akiknek a testvére már látogatja az óvodát,
  • a község területén állandó lakhellyel rendelkeznek
  • akik a 3. életévüket betöltötték
  • akiknél kialakultak az alapvető önkiszolgálási kézségek (higiena, étkezés. szobatisztaság)

A gyermek felvételéről, (illetve a gyermek felvételét elutasító) írásos határozatot a gyermek törvényes képviselője legkésőbb az adott év június 30 -ig kapja meg. 

Žiadosť o prijatie dieťaťa

Dotazník k žiadosti