Fõ tartalom

Karácsonyi disznótoros - Az óév búcsúztatása előtt, 2014. december 28-án hagyományteremtő disznótorost rendeztünk községünk területén.
Megújul a könyvtár - Elkezdődött a helyi könyvtár felújítása és újonnani üzembe helyezése.
Riasztó állapotban a helyi kultúrház! - Rongálás és vandalizmus. Leginkább ezekkel a szavakkal tudnánk illetni a helyi kultúrház állapotát, mely falai közé, ha belépünk, borzasztó látvány tárul elénk.

Karácsonyi disznótoros

Az óév búcsúztatása előtt, 2014. december 28-án hagyományteremtő disznótorost rendeztünk községünk területén. A rendezvény reggel 7 órakor vette kezdetét a Virág utcában, ahol már a korai órákban zajlottak az előkészületek. A zord idő ellenére kb. 300 ember látogatott ki a helyszínre a nap folyamán, ahol az itt elkészült ételeket ingyen fogyaszthatták a helyi lakosok. PhDr. Ürögi János, Nagyudvarnok polgármestere és az esemény védnöke szeretné megköszönni a pozitív hozzáállást, s hogy sokakkal sikerült megtalálni a közös hangot. Nem utolsó sorban hálával tartozunk támogatóinknak, többek közt: Németh Szilveszternek, Domonkos Attilának, Domonkos Miklósnak, Domonkos Pálnak, Domonkos Annának, Karika Istvánnak, Volner Istvánnak, Makki Károlynak, Kozmér Gábornak és feleségének, és a többi segítőkész lakosnak, akik önzetlen segítségükkel hozzájárultak a disznótoros sikerességéhez.

disznotoros               disznotoros2

 

Megújul a könyvtár

Elkezdődött a helyi könyvtár felújítása és újonnani üzembe helyezése. Az egykori könyvtár a kultúrházban volt található, ám sokéves működés után évekkel ezelőtt megszűnt. Az itt található könyvek, amelyek nem kis összeg ráfordítása után kerültek hozzánk, sajnos „különös” bánásmódban részesültek: egy melléképületi garázsban hevertek. Az új könyvtár a helyi községháza emeletén található majd, ahová szívesen várják az olvasni vágyókat.

konyvek

Ilyen volt…                                                  

konyvek2

…ilyen lett

 

Riasztó állapotban a helyi kultúrház!


Rongálás és vandalizmus. Leginkább ezekkel a szavakkal tudnánk illetni a helyi kultúrház állapotát, mely falai közé, ha belépünk, borzasztó látvány tárul elénk. A falu kulturális központja csaknem másfél évvel ezelőttig még üzemképes volt, a jelenképek azonban azt tükrözik, mintha egy évek óta elhagyatott épületben járnánk, melynek környékén még a civilizáció minimális felbukkanására is kevés az esély. A tetőszerkezet megbontása az épület teljes beázását, a berendezés megrongálódását, a falak penészesedését okozta, nem beszélve a radiátorok és egyéb vagyontárgyak eltulajdonításáról. Vajon kinek, s mi célból volt ez jó, hogy önös érdekből kárt tegyen a falu tulajdonában!?

kulturhaz1

 Látkép a színpadról lefelé

kulturhaz2

 Az egykori konyha szinte felismerhetetlen

kulturhaz3

kulturhaz5