Fõ tartalom

Futbal

Új elnök és új edző beiktatásával kezdődött meg a téli felkészülés a helyi sportegyesületnél. Az eddig mindkét funkciót betöltő Sandal Pétert az elnöki poszton Németh Szilveszter, az edzői poszton pedig Jakóczi Gábor váltotta, aki csapatunk egykori kapusával, Pócs Zoltánnal közösen dolgozik majd.

Megújult a helyi sportszervezet

Új elnök és új edző beiktatásával kezdődött meg a téli felkészülés a helyi sportegyesületnél. Az eddig mindkét funkciót betöltő Sandal Pétert az elnöki poszton Németh Szilveszter, az edzői poszton pedig Jakóczi Gábor váltotta, aki csapatunk egykori kapusával, Pócs Zoltánnal közösen dolgozik majd. Funkciójuk betöltéséről, valamint a csapat jövőbeli terveiről velük beszélgettem.

Minden bizonnyal sokaknak nem okoz nagy meglepetést, ha NÉMETH SZILVESZTER nevét a nagyudvarnoki sporttal kapcsolatban említjük. A helyi vállalkozó a nagyudvarnoki futball megújulásának első éveiben is már sokat segített a klub körül (pl. játékosok szerződtetése), ami a 2007/2008-as idényben az újonc csapat feljutását eredményezte a II. osztályba, ahol mindmáig szerepelnek. Tavasszal pedig, mint frissen megválasztott sportelnök kezdheti meg a tevékenykedést.

„Az első megkeresésnél kicsit meglepődtem, mivel nagyon elfoglalt ember vagyok. Sajnos nagyon kevés idő áll rendelkezésemre a munkán kívül, de úgy gondolom, hogy ha megfelelő támogatást kapok majd, akkor a hozzáértő emberekkel fogom tudni ezt csinálni. A jelenlegi vezetőséggel igyekszünk úgy alakítani a dolgokat, hogy megfeleljünk az elvárásoknak. Ez azonban csak úgy működhet, ha mindenki tökéletesen teljesíti a részére kiszabott feladatokat. A jelenlegi futball-szakosztály elnökkel, Kráz Lászlóval már folynak a tárgyalások ezekről a feltételekről. Elsősorban magába a sportlétesítménybe szeretnénk egy gondnokot, szertárost, aki maximálisan megbízható, s bármikor jelentést tud adni felszerelések és edzéskellékek állapotáról.

A csapat jövőképe is bizonyára sokakat foglalkoztat, és elképzelhető, hogy más szakosztályok is helyet kapnak majd a helyi sportéletben. Ezekre a kérdésekre is választ kaptunk:

„Rengeteg múlik a falu anyagi helyzetén és támogatásán, hiszen ez nélkülözhetetlen ahhoz, hogy mi is eredményesebbek legyünk. Ahhoz, hogy színvonalasabb futballt tudjunk játszani, szükséges az előrelépés, ami ugye először az AG Sport Liga lenne (egykori I. osztály – a szerk.). Bizonyára sokan örülnének neki, ha ismét hatalmas derbiket játszhatnánk a régi rivális Kisudvarnokkal. Azt lehet mondani, hogy a nagyudvarnoki sportlétesítmény akár egy 3. ligás bajnokságban is megállná a helyét, tehát muszáj arra törekedni, hogy megfelelően legyen kihasználva. Az elöljáróval beszélgetve már esett róla szó, hogy a közeljövőben alakulna pingpong szakosztály is, amelynek a kultúrház adna otthont, ám mivel jelenleg ezzel nem rendelkezik a falu, ez kicsit még várat magára. Már évekkel ezelőtt szerettünk volna horgász-szakosztályt is, ám eddigi próbálkozásaink hiábavalók voltak. Karika István többszöri alkalommal benyújtott kérvényét sajnos mindig elutasították, ám reméljük, az új polgármesternél több sikerrel járunk, így lenne falusi horgász-szövetségünk is, amely hasonló elven működne, mint például Balázsfán.” – nyilatkozta határozottan az új elnök.

A március 8-án rajtoló bajnokság kezdését a nagyudvarnoki csapat a 6. helyről várhatja. Az alapozás megkezdésekor kiderült, hogy JAKÓCZI GÁBOR, mint játékos-edző csatlakozik a felnőtt egyesülethez.

„Sandal Péter hívott fel legelőször, hogy mint játékos, lenne-e kedvem csatlakozni a csapathoz, majd a következő kérésük, ötletük az volt, hogy közösen Zolival vállalom-e az edzősködést. Mivel sajnos Dióspatonyban megszűnt a csapat, ahol az utóbbi 2 évben saját magam is tevékenykedtem, elvállaltam ezt. Már 7 éves korom óta futballozok, pályafutásom nagy részét Dióspatonyban töltöttem, ahol a diákcsapat és az ifjúsági csapat után a felnőtteknél 4. ligát rúgtunk. Néhány szezon, félszezon erejéig megfordultam más csapatoknál is. Eddig csak az ifiknél edzősködtem, így nagy kihívás ez számomra, hiszen szeretném magam megmérettetni az idősebbek kategóriájában is, és nagyon kíváncsi vagyok, mit sikerül kihozni a felnőttekből.”

Pár hét alatt sikerült valamennyire kiismerni a csapatot, s levonni egy előzőleges következtetést a jövőképet illetően.

„Kezd kialakulni a kép bennem, hogy mik a csapat előnyei, s hogy mik azok a hiányosságok, amelyeket mindenképp ki kell küszöbölni. Eddigi megfigyeléseim alapján, a csatár poszton akadnak némi nehézségek, de kemény munkával és sok ezdéssel ezen javíthatunk. Jelen állás szerint ebben a szezonban nem igazolunk szinte senkit. Szeretnénk, ha ez a gárda tisztességesen lejátszaná a hátralévő mérkőzéseit, hiszen ez az ő érdemük, hogy jelenleg a 6. helyen állnak a tabellán, de örülnék, ha ez a tavasz végére még előrébbi helyezés lenne.”

A felkészülési mérkőzéseken már a 18. életévüket betöltő ifjúsági csapat tagjai is szerepet kapnak.

„Fontosnak tartom az utánpótlás fokozatos beépítését a felnőttek közé. Nagyon megtetszett két fiatal srác játéka az ifiből. Takács Ákos utolsó félévét tölti a fiataloknál, de már edzem és felkészítem őt a következő kihívására, hiszen jól sikerült a bemutatkozása az A-csapatban a felkészülési mérkőzések során. Buják Marcinak ugyan még van 1 éve az ifjúságiaknál, rá még ott nagyobb szükség van, de számolok vele a felnőtteknél is.” – zárta beszédét a fiatal sportember.

A siker kulcsa minden bizonnyal abban rejlik, hogy mind a vezetőség, mind a játékosok szívvel-lélekkel küzdenek majd csapatuk céljainak eléréséért.

    Jakoczi    Nemeth

                Jakóczi Gábor                                    Németh Szilveszter

 

A jelenlegi vezetőség a következőképpen tevődik össze:

Sportelnök: Németh Szilveszter

Futball-szakosztály-elnök: Kráz László

Vezetőségi tagok: Bazsó Tímea, Balaskó László, Bögi Jenő, Hordósi Gábor, Pusztay János, Sandal Péter, Szabad Jenő, Tóth Roland